Foto Fanny Lidhström Foto Fanny Lidhström

Jag föddes i Falköping, Västergötland 1969 och har hållit på i princip hela livet med hästar. Det fanns hela tiden hästar på gården där jag växte upp. Under ett par år bodde jag i Los Angeles och tog då min enda paus från "hästeriet". Det har alltid varit dressyr som har varit mitt stora intresse.

 

Under dom första åren i Stockholm utbildade jag mig till gymnasielärare i sv-sv2-eng, vilket jag har arbetat deltid som, till alldeles nyligen.

2009 tog jag min B-tränar examen i dressyr och växlade då upp med mer lektioner i dressyr.

 

2010 började jag att arbeta som hästombud på Länsförsäkringar i Stockholm/Agria.


Jag bor med man och son, född 1995, på det natursköna Ekeby Säteri i Tungelsta, Haninge. Det ligger ca 3 mil utanför Stockholm. Här bor vi i den ena flygeln, byggd på 1700-talet, med två hundar och tre katter. Jag driver ett av stallen (finns sju) på gården. Vi heter "Stall Eken" och har tjugo boxplatser.

Jag är även avelsintresserad och har varit domaraspirant inom ASVH i gångarter och exteriör. 

 

Under flera år var jag grenledare i dressyr i Stockholms län och verkade då främst för att skapa ett nätverk mellan tävlingsryttare, samt att skapa träningstillfällen för våra mest lovande ekipage.

 

Jag har haft förmånen att träna för många duktiga tränare, såsom Elisabet Lundholm, Louise Nathorst, Jan Schöneman, Kertstin Dahlberg, Wieger De Boer,   Michael Klimke och Falk Rosenbauer, men den som har följt mig längst är den fantastiske Lars Andersson. Just nu har jag en kombination av Lars Andersson, Tinne Wilhemsson-Silvén och får även hjälp av Jennie Larsson. En konstellation som för mig fungerar mycket bra.

Jag är även dressyrdomare, så dom helgdagar jag inte tävlar själv, sitter jag utanför staketen och dömer istället.

 

Jag ägnar min tid åt att träna själv, träna andra, döma, rida och försäkra!

Leander Mellergård målad av Stephanie Saggau
Foto Fanny Lidhström
Leander Foto Julia Breitholtz
Mannerheim f-1988 e. Key Note - Imperator Foto Robert Nagy
Toxic i Flyinge