23 Mars

 

Totte tycker att Lars är jobbig, jag tycker Lars är bra.... hmmm, hur gör man då?

 

Idag tyckte Totte att vi inte förstod honom, han KAN fatiskt inte bli så snabb i benen som vi vill, men otroligt nog gick det mycket bättre efter ett tag. :-)

 

Jag tyckte vi inte gjorde så mycket under lektionen, men det tyckte Totte, för han ville mer eller mindre bäras ner till stallet.

 

Tror det är lite träningsvärksvarning.

 

När jag och doggisarna tog kvällspromenaden såg vi en salamander!

Har han tagit fel på årstid eller är verkligen våren på väg!!!!

 

 

22 Mars

 

Ibland är Esther en prinsessa och ibland är hon en busmaja. Hon har varit ledig från jobbet en vecka, kan behövas när man är tre år, men idag var det dags igen och hon var en riktig prinsessa idag. Hon har varit hög bak, så det syns att hon växer och under den här ledigheten har galoppen blivit mycket bättre!

 

Hon både travade och galopperade jättefint idag. Hovslagare Peter var här och vi bestämde att hon ska få på sig skor när han kommer nästa gång om tre veckor.

 

Men jag misstänker att hon som en äkta prinsessa vill ha guldskor. ;-)


 

21 Mars

 

Mulle kan trava!

 

Bestämde mig för att ta Mulle på töm idag, ville själv se vad som händer från backen.

Efter mycket dividerande kom den där högersidan igenom, den som jag suttit och pillat med ett bra tag. Han blev tvärsur, men sen jäklar, vet inte vad som hände, men nog finns det trav så det räcker och blir över!

 

Får nog ta det lugnt från ryggen, det där beöver vi inte ha fram på ett tag igen....

men, nu vet jag att det finns!

 

 

20 Mars

 

Idag var Ekebys allsvensklag division 3 ute på första omgången. Två av mina elever red och båda var jätteduktiga. Laget kom totalt trea, så det var ett bra resultat!

 

Det kom hö till stallet idag, alltid lika skönt när man vet att det finns mat på skullen :-)

 

Red Leander idag (fin!), red även Mulle Mupp. Har haft problem med alla sorters övergångar på honom, så Robert fick kika idag. Problemet är att när jag försöker få honom att komma iväg rak, så stoppar han in bakbenen så mycket att han inte klarar av att reda ut det. Låter ju onekligen som ett delikat problem, men är helt klart knepigt att lösa. Det gäller att inte rama in för mycket, så att han inte känner att han inte har någonstans att ta vägen, med andra ord måste jag vara mindre effektiv.... kan någon förklara det för min kropp som rättar in automatiskt....

 

 

19 Mars

 

Nu har jag varit två dagar på Strömsholm och det var lika intressant i år som förra året.

Vi hade många intressanta diskussioner, men jag undrar ändå om inte den stora behållningen var att få se Wilton med Gunilla Byström på ryggen. Wilton var tidigare godkänd hingst, men det bestämdes att han skulle få koncentrera sig på sporten, så hans ägare, Nils-Gunnar Hansson, bestämde att han skulle kastreras.

 

Vilken häst! Den var helt otrolig och "Nugge" gjorde ett fantastiskt jobb när hon visade honom!

 

Idag bestämde jag mig för att det var dags att på allvar prova om Totte kan trampa. Jag passade på när jag kunde få Robert där framme som stopp. Det gäller att kunna vara snabb och "stoppa" i rätt ögonblick. Jag har hållit på och grundat och nu småtravar han lugnt och fint runt spåret med halva steg, så nu var det dags och han var jätteduktig. Efter ett par försök kom några riktigt fina omgångar och han hetsade inte ens upp sig nämvärt. Duktig!

 

Tror jag kan ha nytta av det här allmännt i traven.


 

 

17 Mars

 

Torsdag och fredag ska jag till Strömsholm på B-tränar kurs.

Temat för i år är "galopp". Förra året var det "piaff" och det var en jättebra kurs. Det är Lussan som ska visa, liksom förra året, så jag tror nog att det blir lika bra i år.

 

Det känns lite grand som att åka på lägerskola! Vi ska lyssna och lära, för att sedan på kvällen äta en god middag. Alla pratar och uppdaterar sig med varandra, utbyter erfarenheter. Roligt!

 

 

16 Mars

 

Idag fick både Leander och Totte gå för Lars. Båda var jätteduktiga! Lars tyckte att Totte rörde sig bättre än förrut och att Leander var bra igång efter skadan. Leander tyckte det var hur kul som helst att gå för Lars igen. Redan när vi kom in i ridhuset och han hörde Lars röst gick han igång.

 

Vi räknade ut att med min (min ljumske) och hans skada, så har inte han gått för Lars sedan i Oktober och nu var han så glad. Han tog i för kung och fosterland!

 

När jag var klar att gå hem från stallet stod både Leander och Totte och sov :-)

 

 

15 Mars

 

Nästan hela den här dagen har gått i Agrias tecken. Jag har bland annat, på eftermiddagen, varit inne på ombudsmöte. Det är alltid lika trevligt att träffa alla underbara människor, som numera är mina arbetskamrater.

 

Jag var uppe med tuppen för att hinna rida innan allt satte fart.

 

Leander börjar verkligen komma igång nu, stundtals känns han finare än någonsin och ibland känns han "så där". Han är fortfarande inte tillräckligt igång för att det ska kännas jämnt. Längtar efter den dagen!

 

Totte tar sig också, men när det blir jobbigt i galoppen kan man känna att det lurar en bockvarning bakom knuten. Får försöka vara diplomatisk, så att den inte tittar fram!

 

 

13 Mars

 

Idag fick Esther löshoppa. Hon skötte sig riktigt bra den här gången. Det är bara andra gången som vi gör det, men redan nu börjar hon vara med på noterna och tycker det är kul.

 

Det är intressant att se hur hon rör sig i frihet och man kan konstatera att traven är riktigt bra, skritten bra och galoppen gör sig inte utan ryttare, men jag tror den kan bli fin när hon får upp fronten under en ryttare.

 

Hon är inte typmässigt lika snygg som sin mamma, men ser helt ok ut.

 

Med andra ord är hon självklart världens finaste treåring!


 

12 Mars

 

Red Mulle igår och han börjar kännas riktigt ok.

 

Har anmält till våra hemmatävlingar här på Ekeby, men trodde inte riktigt på det när jag gjorde det, men kanske, kanske....

 

Ska bli kul när han kommer igång, för jag tycker han är rolig att rida!

 

Annars har det varit en skön dag med långsam lunk, uppskattar sådana dagar, eftersom dom inte är så vanliga :-)

 

 

11 Mars

 

Idag har allt flutit på och det är dessutom vår i luften! Helt underbart.

 

Hästarna skötte sig super idag. Jag red Leander och Totte, Mulle och Esther får vara idag. Det gäller att inte glömma att Mulle fatiskt är under igångsättning och att Esther håller på och växer igen.

 

Hästarna stod verkligen och njöt i solen idag, tror att dom också längtar efter våren.

 

 

10 Mars

 

Esther har kommit i trotsåldern. Allt är varför, ska inte och nej.

 

Vi har gjort det här några gånger nu, tycker hon, och det har varit kul, men tack nu räcker det!

 

Idag när vi tömkörde skulle hon först minsann inte, men efter en hel del tjat så kunde hon väl kanske kunna tänka sig. Sedan tränade vi på att skritta på vid hand och det var tydligen en helt onödig övning, som även den efter tjat möjligen kunde göras.

 

Efteråt var hon SÅ nöjd i stallet och såg "vuxen" ut.

 

Tonåring!

 

 

9 Mars

 

Idag publicerades den första av mina övningar på Hippsons hemsida.  www.hippson.se/

Det ska bli kul att se om det blir någon respons :-)

 

Allt som allt är det tänkt att det ska bli fyra övningar, som på sätt och vis kan länkas ihop.

 

Totte gick för Lars idag och skötte sig alldeles utmärkt. Det känns att vi börjar känna varandra nu och det blir bara roligare och roligare att rida honom. "Gammelmatte" var och tittade och jag tror vi fick godkännt.

 

På kvällen var vi och lyssnade när Erik Lette höll föredrag på Stavs veterinärklinik

www.hastklinikerna.se/besok-klinik/sodertorn/

Det var inget nytt, vilket kanske är bra att man tycker, men han är alltid trevlig att lyssna till.

 

 

8 Mars

 

Idag var Leander så duktig! Jag trodde han skulle vara tröttare än han var. Han bet i och gick verkligen super. Måste få honom så här hela tiden.....

 

I morgon är det Lars och det känns skönt, Det är superkul att rida för Falk, men Lars är grunden och tryggheten i allt. I morgon ska Totte få gå för honom och det ska bli perfekt att få stämma av med honom. Leander ska få vila, för att kunna visa upp sig för Lars nästa vecka.

 

Ser fram emot när även Mulle kan gå för Lars, ska bli så roligt.

 

Tog Totte på töm idag och han börjar förstå vad jag vill nu.

 

 

7 Mars

 

Falk Rosenbauer, jag säger bara det Falk Rosenbauer!

 

Han är i Sverige i två dagar och vi ska rida måndag  och tisdag för honom. Jag är så glad att han är här igen för jag älskar att rida för honom. Det är någonting med honom som gör att man rider bra och hästen går fantastiskt!

 

Jag har haft problem med att få till Leanders trav sedan jag satte igång honom, han vill inte riktigt komma ihop sig och trava så där fantastiskt som han kan. Det tog 30 sekunder för Falk att lösa problemet, sedan hade jag en häst som travade för en miljon :-)

 

Är lite rädd för att han är för trött imorgon, funderar nästan på att ta Totte istället, men vill helst inte missa ett träningstillfälle med Leander.

 

Ska sova på saken.

 

 

6 Mars

 

Igår hade jag en (i princip ) hästfri dag för första gången på väldigt länge.

Vi åkte in till stan, åt lunch och jag fick min födelsedagspresent. Konstigt att det är lika kul nu, som när man var liten, att få presenter. I år blev det en supperfin plånbok från DKNY. Helnöjd!

 

Det som är bra med hästfria dagar är att man blir så sugen på att rida igen.

 

Idag åkte en häst, som har stått här sedan i onsdags, hem. Den har varit här för att behandlas för ett svårläkt sår, så den har fått Biolight varje dag.

 

Resultatet är helt otroligt, idag när den åkte hem såg såret helt annorlunda ut och är för första gången på väg att läkas på allvar. Vilken apparat :-)

 

Ikväll ska vi löshoppa Esther.

 

 

4 Mars

 

Idag provade Esther sina vingar, med Johanna på...

 

Hittills har allt bara varit roligt, men idag var hon lite trött efter tömkörningen igår, så nu bestämde hon sig för att prova om det gick att säga nej.

Plötsligt for hon i väg i en bockserie (hon har uppenbarligen bra balans :-) ), men Johanna satt stadigt och sen fick hon en smisk av spöet. Plötsligt såg en liten häst riktigt sur ut. Sedan travade man surmulet på.

 

Johanna redde ut det super! Tur att hon är så sadelfast.

 

Plötsligt var Esther lik sin mor och det är inte bara positivt.

 

 

3 Mars

 

Fyller år idag och oj vad mycket hälsningar jag har fått på Facebook!

Roligt!

 

Presenten idag var att alla hästarna idag var jätteduktiga! Det var full fart som vanligt idag och det är ju fakstiskt det jag trivs med.

 

 

2 Mars

 

Nu är jag osams med traktorn!

 

Jag harvar i ridhuset två dagar i veckan och den brukar alltid starta så snällt. Dom sista gångerna har den inte velat vara med, så Uffe på gården har tittat på den.

 

Idag skulle jag harva och den vägrade blankt igen! MEN när Uffe kom och tittade, så startade den så snällt..... traktorskrälle!

 

 

1 Mars

 

Nu har jag kört över Toxic till Mads Hendelowitz på försäljning. Det kändes otroligt skönt och lyxigt att kunna lämna över den biten, som jag upplever som svår. Jag har sålt både mina och andras hästar tidigare, men jag upplever det alltid som så svårt att släppa ifrån mig mina egna.

 

Man tillbringar så många timmar med dom och man tycker så mycket om dom efter allt man har varit med om tillsammans.

 

Toxic var ett ovanligt svårt beslut eftersom jag tycker han är så fantastiskt fin.... men han passar inte min ridning. Någon, som passar på honom, kommer att bli otroligt glad för den hästen!

 

 

28 Februari

 

Idag fick jag en långsida med Totte som kändes helt fantastisk. Det finns hur mycket gång som helst, det är bara att försöka få honom mer på hjälperna och mycket starkare. Han tycker det är jättejobbigt med alla övergångar, men det börjar ge resultat.

 

Leander är pigg som en, jag vet inte vad...

 

Duktiga kiropraktor Kicki Lannefelt lossade honom i ländryggen och plötsligt hoppade turboväxeln i!

 

 

27 Februari

 

Idag har vi haft programridning här på Ekeby och det är alltid lika kul att se alla ekipage som visar upp sig.

 

Fina Ella åkte idag till Munkedal och ska bli utlånad som avelssto på ett år. Efter många funderingar bestämde vi oss för att det är det bästa. :-(

 

Hon har pålagringar mellan två halskotor och kommer aldrig att kunna fungera som ridhäst. Desto mer jag red, desto tydligare blev det.

 

Det känns otroligt sorgligt och tungt, men jag tror att jag har hittat en superbra lösning till henne. Hon har fått åka ner till Marit Solesvik, www.hastarpalandet.se

 

Där kommer hon att få det jättebra och det är faktiskt ston som Ella som man egentligen vill ha in i aveln..... det är bara det att jag ville ju rida henne....

 

 

25 Februari

 

Igår hände det som vi har varit rädda för hela vintern, vattnet i stallet frös.

Vi hade nog blivit "fartblinda" av kylan och tog inte in några hästar till lunch, vilket vi har gjort övriga kalla dagar. Saken är den att vi tyckte inte att det var kallt om man jämförde med hur det har varit vissa andra dagar.

 

Följden blev att vattnet frös.

 

Senare på kvällen tinade det, vi hade tur och inget verkade ha frusit sönder.

 

Ibland har man turen på sin sida! (Dock alltför sällan.)

 

Har varit hos doktorn idag, så nu ska jag bli frisk :-)

 

Red Totte, Leander och Mulle Mupp idag. Kul att ha så fina hästar och

roligt att både Leander och Mulle nu får komma igång.

 


24 Februari

 

Blev ingen Lars igår, hade feber på morgonen igen, så jag tog ett väldigt "vuxet" beslut att inte rida. Kan inte ens komma ihåg förra gången som jag ställde in på grund av att jag var sjuk.

 

Istället blev det att sitta och titta när Linda red sin fina Cameron för Lars. Alltid kul att se mina elever rida för Lars, nyttigt för både dom och mig!

 

Det var kallt, men fint väder i går, så det blev en lite längre promenad med hundarna istället.

 

Idag på eftermiddagen kommer kiropraktor Kicki Lannefelt och ska känna över alla hästarna. Hon ska även få känna på lilla Esther, som hade ett tillbud i gången i höstas, så att hennes nacke inte har blivit sämre igen. Nu börjar det dra ihop sig till treårstest, så det är dags att sätta fart, trots kylan.

 

 

22 Februari

 

Host, host....

 

Red Leander och Totte idag, ska bli kul att rida Leander för Lars i morgon!

 

Varför är det så att i ett ridhus beter sig folk konstigt? Eller beter dom sig lika konstigt hemma. Är dom buffliga och kör bara på, väjer dom inte om dom möter någon i en korridor? Vad är det med ridhus som gör att man tycker att man inte behöver ta hänsyn?  Jag har iallafall inte svaret.

 

Tog Toxic på töm.... attans också att vi inte fungerar ihop, han är helt underbar på töm.

Nu börjar han bli stark och han ser helt fantastisk ut, hoppas att en fantastisk människa köper honom, det är han värd!


 

20 Februari

 

Fy, för den lede för lunginflammation!!!!

 

Optimistisk (läs korkad), som jag är, tänkte jag att ja, ja, det är väll ingen fara.

Sedan kom jag inte ur sängen på två och ett halvt dygn....

Jag har bara sovit och hostat. Fy tusan!!!!

 

Idag mår jag lite bättre och ska försöka ha några lektioner ikväll. Jag var precis nere i stallet och var helt slut efter promenaden (200 m) när jag kom hem.

 

Totte och Leander har blivit ridna och idag fick Toxic gå ut i skogen med Kristina. Underbara människor som hjälper till!


Får se vad jag orkar göra imorgon.


 

16 Februari

 

I går var Totte pigg!

 

I dag var Totte trött!

 

Det ändrar sig snabbt.

 

Leander börjar kännas fin, det kanske inte tar så lång tid att komma tillbaka som jag var rädd för. Det som saknas är kondis, annars känns han mjuk, lydig och villig, så det är inget dåligt utgångsläge!

 

Skulle ridit honom för Lars i dag för första gången på mycket länge, men Lars fick tyvärr förhinder. Jag ser verkligen fram emot att få träna för honom med Leander igen!

 

 

15 Februari

 

Fy, vad det är kallt!

 

Man fryser om fingrar när man rider, så dom är alldeles ömma!

 

Det är kallt i stallet och man får hålla dörranrna stängda så att inte vattnet fryser.

Hästarn gillar solariet till och med mer än vanligt.

 

Men

 

Snart är det VÅR!!!!!

 

 

14 Februari

 

Vad skönt att vara hemma i vardagen igen!

 

Idag var den stora "tömkörningsdagen". Flera av hästarna fick sig en duvning. Utnyttjade att Totte är pigg och fick honom att trampa till flera gånger, nog finns det där alltid!

 

Mulle som fortfarande ska ta det lugnt (ska in på måndag till Brunmåla igen), fick bara träna på halter på fyrkanten, men minns och är arbetssugen, så han tog saken i egna hovar och trampade riktigt fint utan att vara ombedd! Det är till att ha lätt för det :-)

 

Duktigast på det är nog trots allt Toxic, det är löjeväckande lätt för honom....

 

Esther travar så fint på linan, ska ta henne på töm i veckan. Hon är duktig, vete katten om inte hon är den av dom som har bäst trav.... vi får se med tiden!

 

 

10 Februari

  

Toxic har tappat en sko därhemma, vad allt blir svårt att fixa när man inte är där.

 

 

9 Februari

 

Idag ringde dom från Tränarportalen för att grattulera! Aldrig tidigare har en ny tränare gått så snabbt in på 10 i topp listan! Otroligt kul!!!!!

 

Jag har gått in på plats 6 och det känns hur roligt som helst!

 

Hästarna får klara sig utan mig några dagar, för min pappa bypass opererades igår på Sahlgrenska i Göteborg.

 

Som om inte det var nog kom jag bland dom första till en allvarlig olycka på E20 och var den som fick larma, otäckt!

 

Nåväl, jag har bra människor som hjälper mig med hästarna därhemma och jag är så tacksam att dom finns! :-) (Både folket och hästarna!)

 

 

7 Februari

 

Toxic är helt otrolig på att trampa på töm, han börjar verkligen förstå nu. När han får gå fram efteråt ser man verkligen hur traven kommer att bli när han blir stark!

 

Tog även Totte på töm idag, det blir nog bra när det blir klart, men han är något (underdrift) långsammare i sina fötter.... Av någon konstig ;-) anledning blir det även på tömmen övergångar, övergångar, överg.......

 

Leander har fått vila i helgen, han kändes lite knackig i fredags, men var ok idag.

Vet inte vad det var.

 

 

4 Februari

 

I dagarna två har vi varit på Kolmården. Vi fick se en uppvisning med delfinerna - helt fantastiskt! Det var inte bara jag på läktaren som var så rörd att man blev tårögd.

 

Dagarna har varit väldigt intressanta och vi fick bla lyssna på Kolmårdens chefsveterinär när han berättade om sjukdomar och problem med att få vilda djur i fångenskap att föröka sig.

 

När jag kom hem red jag Leander och Totte.

 

Totte får gå övergångar, övergångar, övergångar, överg.........

 

 

 

2 Februari

 

I dag har jag skrittat Mulle. Det var så roligt att få sitta på honom igen.

Han skötte sig super, men man kände hur det ryckte i honom då och då...

Efter 25 min skritt var han heltrött och nöjd.

 

Leander börjar gå att känna igen och Totte tar sig.

 

Idag kom min Biolight! Har provkört på ett par hästar i stallet och nu ska det biolightas här hemma.

 

Imorgon och fredag är det konferans med Agria på Kolmårdens vildmarkshotell, ska bli trevligt!

 

 

1 Februari

 

Jag har haft en influensasväng, så hästarna har fått gå på lite halvfart ett par dagar.

Det är tur att det finns så många snälla människor som hjälper till när det behövs!

Att hålla lektioner har gått bra, men när jag hade ridit idag var jag inte så kaxig....

 

 

31 Januari

 

Jag har köpt en Biolight!!!!

 

Gå in på www.biolight.se och läs om hur det fungerar och vad den kan användas till.

Spännande!!!!

 

 

30 Januari

 

Så kul att se att alla hästar och ryttare var så duktiga på träningen idag.

 

Utvecklingen går med stormsteg för vissa, för andra med stadiga kliv, men alla är på väg framåt. Kan nog bli en intressant vårsäsong för "mina" ekipage!

 

 

29 Januari

 

Totte kan bocka! Och lilla jag satt kvar!

 

 

27 Januari

 

Igår var Totte superduktig för Lars, så roligt!

 

Leander börjar kännas fin och jag har börjat planera säsongen.

Han ska få starta några Intermediare I till att börja med, känns som om det har blivit trauma runt piaffen och passagen på tävling. Han gör det så fint här hemma, men det knyter sig på tävlingsbanan...

 

Mulle ser bra ut, men är STEL!

 

Nu bär det av till Vaxholm och 24 timmar konferens med alla trevliga människor

på Agria :-)

 

 

25 Januari

 

Nu har vi skrivit papper på Totte och han är min!

Känns super!

 

Dom var här från Biolight och pratade idag, känns som om det är någonting

som jag vill ta en allvarlig fundering på.

Om det fungerar, som dom säger, är det en helt otrolig uppfinning.

 

Sök gärna information själva och tala om för mig vad ni tycker.

 

 

24 Januari

 

Totte bockade som en tok när jag tömkörde... det var intressant att se 180 cm häst hoppa upp i luften... som att se elefanter dansa...

 

Leander var nästan ridbar idag.

 

 

22 Januari

 

Det var fjärde gången idag som vi red Esther och idag kunde dom till och med trava själva! Johanna fick även en liten galopp, av misstag, som slutade med lite bockelibock, men sedan fortsatte dom att trava så fint!

 

Dom är så duktiga!

 

 

21 Januari

 

Leander börjar komma igång så sakteligen. Det är så roligt att han trots sina 17 år och efter allt han har gjort är så arbetssugen.

 

Har plockat på kandaret för att få lite grepp om ångloket och då kan man inte längre gå rakt fram utan vill göra öppna, sluta, passage hela tiden. Gör man igångsättning får man väldigt lätt piaff!

 

Galopperade för första gången idag och den kändes överraskande fin.

 

Ska galoppera några dagar innan jag börjar byta, för där har han alltid haft en tendens att bli pop corn.

 

Gammal och trött...... inte mycket!

 


19 Januari

 

Red Totte för Lars idag, han är så häftig att rida att man blir på bra humör!

 

Vi förstår varandra bättre och bättre, men det kommer att ta ett tag innan han är som jag vill ha honom. Katarina som har ridit senaste året har gjort ett bra jobb att korta honom, men hon har 20 cm längre ben än jag har :-)

 

Mulle blev överlycklig över att få komma upp i ridhuset! Äntligen lite action, sa han, men så mycket action blev det inte, för han får bara skritta... långnäsa.

 

 

18 Januari

 

Vilken dag!

 

Började med att tömköra vackra Riverside, som blev märkligt halt på lektionen i söndags. Hon var stel, men ohalt, så hon hade nog sträckt sig, eller helt enkelt slagit på sig. Matte Maria blev jätteglad, när hon var ohalt.

 

Red sedan Leander, som är supersugen på jobb och som kändes otroligt fin!

 

Efter det red jag Heidis Totte, som var fantastiskt fin att rida idag.

 

Vid lunch ringde Erika och berättade att hennes Nicke var genomgången på Brunmåla, med ett mycket positivt besked.

 

Halv två började dagens stora thriller, besiktningen av Totte, som gick alldeles strålande!

 

Med andra ord är han snart min! :-)


 

17 Januari

 

Har varit på Brunmåla och Mulle får sättas igång efter sin gaffelbandsskada.

Otroligt skönt, för jag har varit orolig för honom.

Nu blev det bara nästan tre månaders konvalecens och det är att betrakta som kort

då det gäller gaffelbandsskador.

 

Vi brukar skoja om att vi brukar längta efter glitter och glamour och en som lär

få mer än sin beskärda del är Robert. Han är på Grammisgalan i kväll :-)


 

16 Januari

 

Vädergudarna verkar ha blivit tokiga, det är varmt, kallt, varmt, kallt.... halt!

Hästarna kommer in med blöta täcken från regn-snö slasket och allt i stallet blir fuktigt trots alla fläktar. Till och med jag, som verkligen inte gillar kyla, kan tycka att det är att föredra. Jag söker helgpersonal just nu och det är bara att hålla tummarna för att vi hittar någon som passar. Toxic är nu på annons, känns både roligt och mycket tråkigt, men är säker på att det är rätt beslut.


 

12 Januari

 

Esther och Johanna travade på friskt idag, den lilla prinsessan verkar ha en

fantastisk balans. Det är andra gången hon travar under ryttare och hon

ser helt obesvärad ut.

 

 

11 Januari

 

Leander är pigg!!!

 

 

10 Januari

 

Leander får sättas igång, helt otroligt skönt!

Gaffelbandet ser mycket bättre ut, men det kommer att ta lite tid att få

fart på honom igen.

Har ridit Heidis fine Totte idag, en fantastisk häst, som hon nu tyvärr har till salu.

Synd att han är för stor för mig!

 

 

9 Januari

 

Åh, vad det är roligt att ha kurs!

Åh, vad alla har varit duktiga!!!!

 

 

8 Januari

 

Alla var jätteduktiga idag på kursen och middagen var väldigt trevlig.

Det är roligt att ha så många fina hästar och duktiga ryttare i träning!

 

 

7 Januari

 

Toxic var super att rida idag, känns som om han är på väg ut ur sin växtperiod.

Idag fungerade vänstergaloppen, som har varit lite knepig ett tag.

Han är en fantastiskt fin häst, men kanske tyvärr inte min typ av häst.

Eventuellt får han flytta vidare till någon som han passar bättre med.

Beslutet hade varit lättare om jag inte hade tyckt att han är så otroligt fin.

:-)

 

Laddar för helgkursen ikväll, har lagat Chili, som det ska bjudas på imorgonkväll.

Ska bli trevligt!


 

6 Januari

 

Snöstorm! Den enda som gillar vädret är Kanel!

Hittade fina bilder som Julia Breitholtz har tagit i ett gammalt mail.

Jättefina! La in ett par av dom, ska med tiden använda fler.

Tack igen Julia.5 Januari

 

Leander är pigg! Håller tummarna för att det blir sista shockwavebehandlingen

på måndag. Han känns fin.

 

 

4 Januari

 

Många anmälningar till helgens kurs.

Brukar vara supertrevligt!

Den här kursen har verkligen blivit en tradition.

 

 

1 Januari

 

Dags att komma tillbaka till verkligheten igen efter ledighet och julmat.

Det har kommit ännu mera snö, börjar bli lite väl mycket...

 

Blev idag uppgraderad till VIP-tränare på Tränarportalen, kul!

 


25 December

 

Idag har Esther travat med Johanna på ryggen, superduktiga!

 

 

23 December

 

Dagen innan dopparedagen!

 

Har varit på Ekerö och sett duktiga ryttare och fina hästar, bla Helena, som jobbade hos mig i ett och ett halvt år, hon red sin fina unghäst. Larsen och Nina är helt klart ett "bubblar" ekipage. :-)


 

22 December

 

Kallt, men vackert idag.

 

Lilla Esther var fantastiskt duktig på linan idag, Toxic bockade bara en gång när jag red (oj, vad han kan trava....) och Viktor fick helt ok betyg i skolan. Bra dag!

 

 

21 December

 

Vi hade julglögg i fredags. Kul att så många kom!

Det är en tradition som man verkligen ser fram emot.

 

Det har varit kallt idag, just nu är det -16.5.

 

Toxic var superfin på tömmen idag, var jättepigg igår, så det blev töm idag.

23 Mars

 

Totte tycker att Lars är jobbig, jag tycker Lars är bra.... hmmm, hur gör man då?

 

Idag tyckte Totte att vi inte förstod honom, han KAN fatiskt inte bli så snabb i benen som vi vill, men otroligt nog gick det mycket bättre efter ett tag. :-)

 

Jag tyckte vi inte gjorde så mycket under lektionen, men det tyckte Totte, för han ville mer eller mindre bäras ner till stallet.

 

Tror det är lite träningsvärksvarning.

 

När jag och doggisarna tog kvällspromenaden såg vi en salamander!

Har han tagit fel på årstid eller är verkligen våren på väg!!!!

 

Visa hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Håll muspekaren över texten och klicka på knappen "Ändra text" som dyker upp. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Visa hela inlägget »
Werner i vårsolen.
Prinsessan Esther
Mulle nöjd, trots nederlag.
Liten blir stor, Esther som liten.
Totte Foto Heidi Bapka
Esther längtar efter vår.
Werner och Kanel
Esther i solen.
Esther och Johanna
Toxic
Kristina och John
Kristina och John på programridning.
Behövde en sommarbild - Leander
Min pinne!
Kristina och Toxic
Ge mig en pinne!!!!
Kanel och Werner
Agrias logga på vattenfallet i Delfinariet.
Totte
Totte och Heidi på vinterpromenad.
Totte Foto Erika Klatzkow
Johanna och Esther
Leander
Totte och Katarina Foto Veronica Högberg
Esther Foto Erika Klatzkow
Werner
Esther
Kanel
Esther i snöstorm