Langehanenberg och hingstar

Ray More, Foto Kim C Lundin Ray More, Foto Kim C Lundin

16 Mars

Den här veckan har varit lite både upp och ner, men faktiskt mest upp! Eskil fick på sin sko i fredags och verkar vara ok efter sin hovbäld.

Under veckan har jag med stort intresse (som varje år) följt bruksprovet nere på Flyinge. Lite kuriosa är att mormor till nygodkände Ray More ägs av Eskils uppfödare. Bonnie stog även här hos mig i närmare ett år och tanken var att hon skulle ridas och tävlas, men det visade sig att hon hade en gammal skada, som tyvärr gjorde att hon fick bli avelssto istället. Eller tyvärr, nej inte alls förresten, det är fina ston som hon som ska vara i avel. Nu är hon dräktig med Zack och jag kan tänka mig hur fin den ungen kommer att bli! Kul är också att hon betäcktes med Figaro R (Esthers pappa), fick ett stoföl som betäcktes med JJ Ray Ban = Ray More :-)

För att snurra vidare, så är Bonnie Bergamon - Davignon, Davignon är pappa till Maja, alltså Esthers morfar.

Jag vet...... stamfreak.......

För övrigt var det en hel del fina hingstar som visades. Van Vivaldi var en härlig individ och helt klart en värdig bruksprovsvinnare. Elegant och rörlig och såg så POSITIV ut. Jag gillade även Zürich (Zuidenwind - Figaro R), men han godkändes tyvärr inte. Även godkände Frans Andreo II (Sandreo - Weltmeyer), gav ett väldigt ridbart och elegant intryck, mer med sin ryttare än med testryttarna, men är en väldigt komplett häst.

Det var två Ampére avkommor som visades, en treåring och en fyraåring. Hingsten verkar förvärva sig väldigt starkt, då man kunde se stora likheter mellan halvbröderna. Fyraåringen, Bergåkras Amaranth godkändes, jättefin, men inte riktigt en hingst i min smak.

Spännande!

I går kväll var jag på clinic med Helen Langehanenberg och såg ett helt gäng fina hästar och duktiga ryttare. Inget nytt under solen, men mycket bra och välorganiserad clinic! Hon verkar inte bara vara superduktig, utan även glad och sympatisk.

Roligt att Back on Track gjorde den här clinicen, ska bli kul att se vad dom hittar på härnäst!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-