Antarès Concept Antarès Concept

10 Februari

En av dom första saker jag tittar på när jag har en ny elev är elevens uttrustning. Det är så viktigt att man har en sadel som sitter bra och ett bett som är rätt inpassat.

Väldigt ofta ser man dåligt passande sadlar och bett som hänger alldeles för långt ner i munnen. Det är helt omöjligt för en häst att röra sig avslappnat genom kroppen om den har en sadel som klämmer på dom värsta ställena, eller om den hela tiden måste lyfta upp sitt bett med tungan för att det inte ska slå emot tänderna, då kan man inte få en avslappnad och löddrig mun.

Likaså är det faktiskt för ryttaren, utan en sadel som passar ryttaren, kan inte ryttaren slappna av i sin sits.

Jag har ridit i många bra sadlar genom åren och man lär sig med tiden vad man tycker om. På Leander red jag i många år i en helt fantastisk Childeric och på hästen innan hade jag en Röösli. Sedan har givetvis ett helt gäng sadlar gästpelat på olika hästar ett tag, ibland måste man få pröva sig fram.

Eskil har varit otroligt kinkig med sadel.

Ett tag fungerade han bra med en Childeric, men efter ett tag fungerade den inte. Sedan gick han med en Prestige, som också fungerade ett tag.... osv.

När min kompis Wibeke skulle sälja sin Antarès Concept provade jag den. En period hade jag en Antarès till Eskil, men en annan modell, så jag visste att jag gillade konceptet. Den var köpt begagnad och var gjord till en person med längre ben än jag har, så den gick inte i längden.

När jag nu provade Antarés Concept, var det som att komma hem, den var gjord till mig.

Helt sjuk känsla egentligen, men så var det.

Numera äger jag två Antarès Concept och dom används till alla mina hästar, men även till en del elevhästar.

Löjligt, jag vet, men jag älskar dom.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-