Agneta och hennes älskade Marwin Agneta och hennes älskade Marwin

5 Februari

När jag var liten nere i Västergörland satt jag och min bror Claes och plöjde hingstkatalogerna från pärm till pärm. Man kunde alla hingstarna som var med både i den privata och Flyinges katalog, för på den tiden hade Flyinge så många hingstar att dom hade en egen katalog, inte lika tjock som den med privathingstarna, men nästan.

Vi tyckte att många av dom hingstar som var mest intressanta fanns uppe i Stockholm och på den tiden fick man ta en hingst som var nära, för semin eller att åka långt var inte att tänka på.

Ett av dom namn som man ofta stötte på, när man hittade en intressant hingst, var Sjövillans Stuteri och Agneta Sjögren-Fredriksson. Sjövillan kändes nästan som en ouppnålig värld och man förstod att Agneta var en person som man aldrig skulle få träffa och en person som var nästan mytisk.....

På senare år lärde jag känna Agneta väl. Jag tyckte mycket om henne och hon blev en vän. Vi arbetade ihop, som ombud på Agria, men jag som alltid har älskat att diskutera avel mötte här min överkvinna. Agneta kunde ALLT som var värt att veta om avel. Vi hade många intressanta diskussioner och jag fann stort nöje i att prata med henne.

För ett och ett halvt år sedan så sa hon: "Jag har gjort en fölunge till dig". Jag var inte intresserad, jag hade ju min Quaterbackunge. Sedan när det blev problem, så pratade jag mycket med Agneta om vad jag skulle göra och när jag sedan bestämde mig för att inte fortsätta med Anton, sa Agneta: "Ja, men, nu kan du väl komma ut och titta?"

Och titta det gjorde jag och nu står han här i mitt stall, lille Dexter och jag är så glad för honom. Agneta pratade mycket om att det skulle bli kul att se vad det skulle bli av den här lille ungen och senast i December visade jag henne otaliga bilder på den lille och hon bad mig skicka över ett par.

Tyvärr kommer hon inte att få se vad det blir av honom, eller jo, det tror jag nog att hon får. Ni som känner mig väl vet ju min inställning.

I går somnade hon in efter en lång kamp mot sin cancer.

Jag sörjer med hennes familj och tänker på deras förlust, men även jag på mitt håll kommer att sakna Agneta.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-