Foto Fanny Lidhström Foto Fanny Lidhström

29 Januari

Det var det här med dagar.

det var inte alls idag som min efterlängtade massör skulle komma, det var om en månad :-(

Men jag har fått jättemånga bra tips om vad jag ska göra med min nacke, så jag hoppas att det löser sig.

Jag läste på en annan blogg ( http://stockholmsjenna.se/ ) om det här med hjälm och tänkte till lite. Förr red man gärna utan hjälm när man hade kommit upp i dom klasserna där man tävlade utan hjälm. Med andra ord medelsvår och uppåt. Dom hästar som var yngre red man oftast med hjälm. Man tänkte inte så mycket på det, utan det var så det var. Då var det också så att yngre ryttare red alltid (ALLTID) med hjälm och det var inte mer med det.

Plötsligt ändrades någonting, jag vet inte riktigt vad det var som hände, men plötsligt blev  det "hippt" att rida utan hjälm, man började se allt yngre ryttare utan hjälm.

Då kände jag att jag inte längre ville rida utan hjälm, som förebild får man tänka till och hjälmen åkte på. Nu är den alltid på och man inser hur korkat det var att den inte alltid har varit på......

Här på gården har det diskuterats mycket om hjälm.

Jag tycker att det är självklart med ett förbud att rida utan hjälm. Det är inte upp till var och en att bestämma, för den dagen det händer någonting kan man inte stå där och säga att det var hans/hennes beslut att rida utan hjälm, så jag behöver inte hjälpa till när han/hon ligger där.

Så fungerar det inte.

Vi har alla ett ansvar både mot oss själva och mot våra medmänniskor att rida med hjälm och för mig blir det garanterat frack och hjälm nu när det börjar bli tävlingsdags igen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-