Dexter, Adina och Esther Dexter, Adina och Esther

18 December

Ibland när det är full fart, så måste man stanna upp och tänka. Det gäller inte bara livet utan också med hästarna. Varför gör dom si eller så?

Totte, som har varit helt fantastisk under hösten, började kännas lite bromsig igen. Något som jag trodde var helt borta när jag red honom....

Plötsligt började han byta orent lite då och då igen och högerpiruetten blev plötsligt mycket svårare. Egentligen inget jättestort, för han kunde fortfarande kännas jättefin däremellan. Men, han försöker ju ALLTID att vara mig till lags, så det kändes att någonting inte riktigt stämde. Efter lite funderande åkte jag in till Brunmåla för en koll.

Efter mycket klurande kom vi fram till att han började få lite ont i sina bakknän, det var ingen panik ännu, men hade jag ridit på kunde han ha fått riktigt ont. Efteråt tänkte jag till och konstaterade att det kanske inte var så konstigt med tanke på hans storlek och all piaff- och piruettträning, som vi ägnat oss åt sista tiden.

Nu får han ta det lugnt några dagar och bara tömköras och skrittas, problemet är att han är så arbetssugen och därmed överlydig, att han håller på och kryper ur skinnet. Så fort vi går ut på långsidan säger han: "piaff????? Jag kan, jag kan!"

Men han får vänta två veckor till :-)

Jag tycker ju att det är kul med prylar och tycker det är spännande med nya ideér. Under en period nu har jag nyfiket följt resonemanget runt Perfect Sit tränsen (PS träns) och efter mycket funderande beställde jag ett till Esther. Hennes träns är för stort och har dessutom töjt sig, så jag behövde faktiskt ett nytt (!). Det ska bli superspännande att få hem det och se om man får en annan känsla. Nu får jag i och för sig väldigt bra känsla på henne emellanåt, men det ska ändå bli väldigt intressant!

Eskil går bara framåt och det är mycket som bara blir bättre. Ibland känns det som att jag inte kan vänta tills man får se "den färdiga produkten", men samtidigt vet jag att det måste få ta den tid det tar med honom. Han känns ibland som ett väldigt begåvat barn, som inte hinner med sig själv och då får man backa. Han var med på bild i sista "Equipage" när dom gjorde en artikel om "Tantkalaset". Artikeln var jättetrevlig, men bilden sisådär..... Det var under den korta perioden som han gick med Childericen och jag tyckte att jag hamnade i lite stolsits i den på honom och det syns på bilden :-(

Nåväl, han är snygg, som alltid!

I helgen bär det ner på födelsedagskalas till Falköping och jag ska inte rida på två hela dagar, tror min kropp kommer gilla den idén!
Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-