fighting faces fighting faces

25 Oktober

I onsdags fick min käre vän Leander somna in. För lite mer än en månad sedan fick han, enligt veterinär, en fraktur på bäckenet och hans nya ägare Helena tog beslutet att hänga honom i hängmatta. I onsdags kväll kl halv nio gick det inte längre och han fick tas bort. 

Leander har alltid varit en kämpe, men inte ens han kunde vid nitton års ålder klara den påfrestning det är på en häst att hänga i hängmatta. 

Jag köpte Leander som oriden femåring nere i Damnmark. Direkt när han kom in i ridhuset såg man vilken otroligt härlig häst han var. Han hade utstrålning och attityd.

Det var mycket jobb genom åren, men vi knaprade oss så sakteligen upp mot svår klass och kom så småningom till Grand Prix. Det var en lång resa, men vi plockade många rosetter på vägen dit.

För två år sedan kände jag att Leander inte tyckte det var kul längre och tog beslutet att han skulle få en ny matte och det blev Helena på vackra Kulla Vreta Gård. Där har han varit kung på gården och Helena och han har tränat på. Dom hann göra några få starter, med rosetter med sig hem.

Jag fick tolv år med denne fantastiske och karismatiske häst, Helena fick två och jag tror att vi båda känner att det är få hästar som gör sådant intryck, som min underbare Leander.

Tack min Älskling.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

  • Anne-Carin » ps kandaren:  ”Med andra ord borde det ingå simning i dressyrprogrammen?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-