Foto. Fanny Lidhström Foto. Fanny Lidhström

11 Oktober

Igår var Eskil och jag iväg och tränade och jag tror vi red vårt bästa pass någonsin.

Jag minns en föreläsning för A- och B-tränare, som jag var på för ett tag sedan. Då pratades det mycket om att hästen skulle ha arbetsmoral. Jag har aldrig riktigt tänkt på det på det sättet, men det känns som ett väldigt bra sätt att formulera det. Hästen måste vilja hjälpa till och vilja visa sig fin. Vissa hästar har det nog från början. Kan tänka mig att det är en hel del av dom som vi ser i unghästklasserna, medans vissa, precis som människor, måste mogna in i det.

En häst som har en fantastisk arbetsmoral är Totte. Han är stor och har haft svårt att kontrollera sin kropp. Tidigare har han inte orkat med sin jättekropp och har då, när han märkt att han inte klarar av att leva upp till förväntningarna, gått in i sig själv och gjort sig  "autistisk". Allt har varit för svårt för honom....

Nu har han fått glädje i jobbet (byten löstes med ENBART beröm och inget bestraffande) och känner att han orkar och han försöker och försöker och försöker.....

Ibland knyter det sig och blir tvärtok, men oj, vad han försöker.

Eskil har haft så nog av sig själv att han inte har varit riktigt intresserad av att vara med mig, men nu verkar vi ha kommit över en tröskel och plötsligt är han intresserad av att hjälpa till, dels en fråga om att jag slutligen bestämde mig, men också en mognadsfråga. Hade jag bestämt mig för ett år sedan hade jag förmodligen fått honom emot mig och tro mig, man vill inte ha Eskil emot sig.....

Igår var han med mig och var helt fantastisk. Vilken häst!

Esther, hon leker fortfarande.

Nu är jag glad.
Nu är jag arg.
DET DÄR ÄR JOBBIGT!
Nu fick jag beröm.
Nu är jag glad.

Sötunge.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-