Antares Concept Antares Concept

6 Oktober

Det här med sadlar.

När jag var liten hade man en sadel som man hade till alla hästar. Eller möjligen två.

Jag hade en Stübben Rex allround som jag var omåttligt stolt över och jag sparade länge för att ha råd att köpa en riktig dressyrsadel. Den första jag köpte var märkeslös, men jag minns att den hade jättefina klarblå trådtussar under och att jag tyckte den var fantastisk att rida i. I dag hade jag förmodligen tyckt att den var gräslig.

Det går så fort att bli bortskämd med bra sadlar och nu finns en hel uppsjö av märken och modeller att välja mellan och ibland känns det som att man inte ser trädet för skogen (jag vet att det heter skogen för alla träd:-)  ).

Genom alla år har jag varit fascinerad av sadlar och jag trodde att jag hade hittat den ultimata lösningen när jag hittade Childeric till Leander, för att sedan inse att sökandet förmodligen skulle fortgå hela livet.

Sadlarna blir alltmer förfinade med memory foam och olika lösningar både mot hästen och ryttaren. Vissa sadlar, som Antaresen, ser nästan ut som konstverk och vissa sadlar, som Equipen, är så sköna att ta i att man bara vill klappa på dom.

Childeric är ett fantastiskt hantverk och dom var länge mina favoriter, men sedan har jag blivit förtjust i både Equipe och Antares. Esther går med Leanders gamla Childeric och Totte trivs i en Prestige D1. Eskil har varit ett stort problem hela tiden och han har gått i Childeric, Equipe, Childeric igen, Antares, Prestige D1 och Childeric igen.......

Nu har vi som sagt var kommit på vad problemet består av och nu har jag lånat en annan modell av Antares av en god vän. Den har memory foam och min förghoppning är att den ska ge med sig där han höjer ryggen och på det sätet inte puttas framåt. Jag har ridit i den ett par gånger nu och det verkar fungera, så nu är det bara att hålla tummarna, för sällan har jag suttit i en skönare sadel!

Vad rider ni i för sadel?????


 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-