Utsikt från Lydmar. Utsikt från Lydmar.

30 Mars

 

Dramatik.....

 

I torsdags ringde en av dom andra stallinnehavarna och berättade att det hade tagits prov för kvarka i hennes stall..... Tjoho......

 

Hästen hade varit sjuk i cirka en månad och ingen annan häst hade blivit sjuk, men veterinären bedömde att ett kvarkaprov skulle tas. Klokt med tanke på att det har snurrat kvarka på Södertörn.

 

Det var redan inledningsvis inte speciellt troligt att det var kvarka, men man var ändå tvungen att behandla det som eventuell kvarka.

 

Med tanke på att vi skulle ha vår clinic på fredag, så fick vi raskt ändra på lite planer, eftersom vi nu var satta i karantän. 

 

Maria, som skulle ha ridit, kunde inte längre komma, utan Carina med Douglas var snäll och ryckte in med MYCKET kort varsel, eftersom hon ändå inte kunde åka och tävla nu.

 

I dag lördag har vi fått beskedet att det troligvis inte är kvarka, men vi är ändå kvar i karantän till tisdag när det slutgiltiga svaret kommer.

 

Hej och hå.

 

Så genomfördes då clinicen och det blev ändå en väldigt lyckad tillställning. Upplägget blev lite annorlunda än vi hade trott, så när vi väl skulle titta på första hästen som var lille fyraårige Teddy, så hade Kristina hunnit rida i nästan en timma. Men dom var SÅ duktiga och Teddy var superb!

 

Sedan trodde jag att jag och Carina skulle rida samtidigt, men nejdå, jag åkte ut igen och fick vänta lite till. Då hade jag redan hunnit rida fram Eskil två gånger och suttit på honom i en och en halv timma.

 

Carina och Douglas susade runt och Carina fick en hel del beröm för sin fina häst och bla en åtta på en volt :-)

 

Eskil hade vid det här laget haft ett återfall i sin markskygghet (tönt) och vi hade haft en diskussion på framridningen, men när vi fick komma in efter nästan två timmar så var han så trött att han inte orkade krångla med marken, bara lite med staketen.

 

Men, han är en kämpe! Han var SÅÅÅÅ trött, men ändå SÅÅÅÅ duktig och susade runt och visade vilken fin häst han är. Han blev allt längre och mattare, men slutade ändå inte att försöka och avslutade det hela med att få en nia på en serpentin.

 

Roggan sa att hade han varit lite mer bärig (TRÖTT!), så hade det blivit ett högre betyg :-)

 

När han kom ner i boxen så kissade han länge och var sedan för trött för att äta. Då hade jag suttit på honom i två och en halv timma.

 

Avslutade gjorde Monika med sin fine Vandal. Hon fick visa dom svårare rörelserna och visade bla fina halvpiruetter och riktigt fina byten i vartannat.

 

Synd att inte ännu fler kunde vara där, för det var verkligen lyckat :-)

 

Efteråt åkte jag och Robert in till stan och tog in på Hotell Lydmar. Vi tog en drink på Lydmar och gick sedan över till Mathias Dahlgren och åt middag, sedan till Lydmar för avec och sova. Minisemester med guldkant!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-