Liten Totte. Liten Totte.

23 Februari

 

Ända sedan jag köpte Totte har jag sagt att "honom ska jag inte åka av, det kommer att göra ont". Det är lite för högt....

 

I går kom jag väldigt nära, mer nära än vad som känns helt ok. Han hoppade till och jag var inte riktigt beredd, jag var upptagen med att få in "den där j*k*a vänsterbogen.

 

Resultatet blev att jag hängde ner på högerbogen, när han kastade sig till vänster och la till en elegant tvist på kastet. 

 

Plötsligt var Totte snabb! Jag som alltid gnäller på att han regagerar långsamt!

 

Men, vad fin han var att rida resten av passet! Fina ökningar, tydlig teckning för piaff, fina skolor och rena byten. Fegade ur och gjorde bara ett åt det svåra hållet (vänster), för jag ville behålla den där fluffiga känslan i magen, men det var rent vid första försöket! Däremot fick han göra flera åt höger och alla var rena. Hej och hå, det kanske blir häst av honom också :-)

 

Eskil var trött. Han var hur fin som helst tisdag och onsdag, torsdag fick han gå i skogen, men det hjälpte inte, han var trött. Han har varit väldigt fin i veckan, plus att han har börjat fälla, så kanske inte så konstigt.

 

Vi har haft en diskussion om hans markskygghet igen. Jag har lagt lite mer press på honom nu sista två veckorna och då har han plötsligt blivit markskygg igen. Den där är lite för smart för sitt eget bästa. Låta honom titta hjälper inte. Pisk hjälper lite (om jag hinner vara snabb nog), men det som hjälper mest är att morra. Så nu sitter jag däruppe i ridhuset och morrar som en idiot så fort han tittar till neråt. 

 

Men fy fan, vilken häst när han går. 

 

Har börjat samla lite till arbetspiruetter och vad är problemet? Piaffen sitter i princip, nu ska vi bara ta itu med bytena på allvar. 

 

Har lite funderingar på hur jag ska göra med hans tävlingstermin, men jag jobbar på, så får vi se var vi hamnar :-)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-