20 December

 

Den här vintern känns som om den kommer att bli en riktig "vargavinter". Det är kallt och hur mycket snö som helst. Vi har haft problem med snö på taket i ridhuset och nu är det problem med att snö från taket trycker på väggarna....

 

Vissa dagar har man inte ens velat gå in där på grund av allt snöras från taket. När det rasar lite hela tiden är det oftast inga problem, det är dom stora enstaka rasen som kan få dom mest nervstarka hästar att reagera.... Alla mina tre är ganska bra på att ta ljudet, men mina nerver är absolut inte tåliga nog. Under alla år med Leander så lärde han sig aldrig att acceptera snöraset, så varje gång det rasade reagerade han. Ibland mycket, ibland lite, men alltid. Detta har gjort att jag hoppar högt varje gång det rasar och vad blir följden.... jo självklart att hästen reagerar.

 

Tyvärr är det nog bara att acceptera att jag är som en av Pavlovs hundar när det rasar och det har helt blivit en betingad reflex hos mig.

 

Vad gör man då?

 

Jo man försöker hitta en lösning och en lösning för mig är tömkörning. Med all snö så känns det som att både Totte och Eskil kommer att trampa fint på töm när det blir vår :-)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-