6 September

 

Totte får väldigt lätt skav vid pälssättning. Han har rakt över en väldigt känslig hud, men den här tiden på hösten och ett tag på våren, blir det till ett stort problem. Han får väldigt lätt skav efter sporrarna på sidorna, men kan till och med få märken efter bara stövlarna. Eftersom vi är mitt i en tävlingssäsong är det inte så lätt att bara dra ner på kraven och "lulla på".

 

När vi var i Neumünster tidigt i våras såg jag en hoppryttare som måste ha liknande problem. Han hade en nylonskydd som satt precis över där skänkeln ligger och som fortsatte som en gördel runt magen. 

 

Jag har sökt på internet ända sedan dess, för att se var man kan få tag på någonting liknande, men har inte lyckats hitta någonting. Till slut idag gav jag upp och köpte en nylon "bh", som man har för att undvika skav på bogarna. Jag ska se om den går att klippa upp i fram och sedan på något sätt få den att ligga sträckt så att det täcker skänkelläget. Dessutom täcker den hela sadelläget, så att man minimerar skav under sadeln....

 

Vet inte om det fungerar, men i morgon ska projektet provas.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-