8 April


Idag kom vi undan med blotta förskräckelsen.....


Strax efter lunch ringde en tjej från stallet bredvid och sa att vi måste komma ner för det brinner i vår ena sadelkammare. När jag och Robert kommer ner, så bolmar det rök för fullt!


Robert springer upp på övervåningen och jag öppnar till sadelkammaren med slangen i handen. När jag öppnar dörren väller svart rök ut och man ser ingenting. Jag såg ingen härd, men sprutade på väggarna, under tiden har Anders från grannstallet sprungit upp på övervåningen med en brandsläckare, han ser att det slår ut lågor från väggen och använder släckaren.


Vi är tre stycken som försöker få ut allt från sadelkammaren, det ryker och röken sticker rejält i både ögon och lungor (är rejält röd i ögonen ikväll).

Efter en stund kommer brandkåren med två stora bilar och en insatsbil. Dom bryter omedelbart upp väggen på övervåningen och börjar riva ut all isolering. Sedan kommer en pikébil från polisen..... Full fart.....


Efter en stund konstateras det att branden är släckt, då är golvet i klubbrummet upprivet, rutorna är utplockade och taket i vår sadelkammare därunder är rejält brännt....


Men! Alla hästarna klarade sig! Och stallet står kvar! Allt tack vare Anders som både upptäckte branden och som släckte det mest akuta..... ja, vad ska man säga, en rådig man!


Inatt får hästarna sova ute. Eskil och några som ska tävla lyckades jag ordna boxar till i dom andra stallen. Vi går brandvakt inatt, så att det inte blossar upp igen.


Orsaken? Eventuellt en fimp! Jag som är helt rabiat när man röker i närheten av stallet kommer inte att bli vänligare inställd till rökning efter det här! Brottsplatstekniker från polisen kommer och gör en undersökning imorgon, så vi har avspärrningsband både här och där.


Ibland kommer man undan med blotta förskräckelsen....

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-