7 December


I dag har jag varit hela dagen på tränarkurs på Strömsholm.


På förmiddagen fick vi en superbra föreläsning om coaching av Johan Plate, jätteintressant! Tror jag ska använda mig av hans analysmodeller på nästa kurs, som jag ska ha :-) Med andra ord, nästa kurs får en teori-timma! Borde nog ha lagt till det för länge sedan, men nu får det bli av.


Under eftermiddagen blev det skräckfilm.... eller förlåt, det var ju inte det, men det kändes som en.


Advokat Carl-G Leissner föreläste om konsumentköplagen.....


Otroligt intressant, men verkligen skrämmande. Även om man har goda intentioner och god tro, så kan man som näringsidkare råka riktigt illa ut om du överhuvud taget är inblandad i någonting som ens avlägset påminner om en försäljning av häst. Att förmedla är över huvud taget inte att tänka på.....


Spelar ingen roll om du har företag eller inte, påminner du, eller kan misstas för en näringsidkare, är du helrökt om minsta problem uppstår. Snacka om att skjuta sittande anka, eller som engelsmännen säger "fish in a barrel".....


Helt otroligt.


Det är inte samma sak om du handlar med en annan näringsidkare, det måste vara en konsument, dvs en privatperson.


Skrämmande, men lika bra att vara uppskrämd och hålla sig undan, än att gå på en mina utan att veta om det.


Ett mycket känt fall är hästen Galliano, som Birgitta Kjellin förmedlade, den var tidigare tävlad på hög nivå i både hoppning och dressyr. Köparen var mycket orutinerad och redde inte ut den, reklamerad och sa att det var fel på hästen. Domaren dömde, av olika anledningar, till köparens fördel. Birgitta fick betala hästen, skadestånd och rättegångskostnader. Nu tävlas den framgånsrikt av en av Birgittas beridare och har kvalat till St:Georges. Från början såldes den för 150 000:-, nu har den kostat Birgitta runt 750 000:-.........


Kommentarer överflödiga.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-