4 Juli

 

Jag hade tänkt att skriva om hur kul det var att provrida hästar i helgen..... men det blev en turbulent morgon när Linda från grannstallet ringde ledsen och upprörd och ville att jag skulle komma direkt med trailern, en häst hade blivit skuren i sommarhagen....

 

Det är för mig helt obegripligt hur man kan göra ett djur så illa.... Det rann blod och det syntes att det hade runnit under en längre tid. Det gick inte att se skadan, det var för mycket blod.

 

Stackarn gick rakt in i trailern och vi åkte upp till Stav. Väl där konstaterades det att snittet var så djupt att det bara var att fortsätta till Ulltuna. Väl där konstaterades att snittet hade missat vitala organ, men det var djupt, mycket djupt. Enligt veterinären hade det orsakats av ett skarpt metall föremål.... det finns inga sådana i hagen. Matte hade sedan på kvällen följt blodspåren i hagen och det verkar som om dom har börjat en bit innanför grinden och där är det helt plant och inte ens buskar.

 

Då det gäller provridningarna i helgen blev det ett kanske, ett tjaaa och ett nej, men det känns sekundärt efter dagens händelser.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

  • Ingela » tidsoptimist......:  ”Men isåfall var väl 64% mycket bra!!!!! Grattis!!”

  • Anne-Carin » ps kandaren:  ”Med andra ord borde det ingå simning i dressyrprogrammen?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-