13 April

 

Totte....

 

Jag brukar alltid säga så klokt till mina elever, bli aldrig arg på din häst, men ibland kan man behöva låtsas att man blir arg. Klokt.

 

I tisdags när jag red Totte kom jag igenom en spänning i vänstersidan och han kändes super på slutet, men blev trött. Jag har lärt mig att har han kommit igenom ena dagen så är han trött dagen efter, med andra ord ska man inte rida honom trött dagen innan Lars.

 

Två saker jag vet: inte bli arg, inte rida trött dagen innan Lars.

 

Onsdagen var helrörig med hästar hit och dit, jag hann inte ens harva innan lektionerna. När jag med andan i halsen kom upp i ridhuset med Totte trodde jag nog i min enfald att vi skulle visa upp oss för Lars, eftersom jag tycker att allt är så mycket bättre.....

 

Det blev en total tvärnit både mentalt och bokstavligt. Totte var trött, Totte tänkte inte, Totte blev plötsligt 180+ som var som en drogad giraff att försöka få fram med nacken stel och obefintlig vilja att ta skänkeln. Då brann det till i min redan trötta hjärna. Arg!

 

Jag har aldrig ens varit i närheten av att vara arg på honom tidigare och när jag blir arg backar jag inte av, då kan dom göra vad dom vill.

 

Plötsligt kände Totte av den förändrade situationen och man märkte på honom att det var fara på färde, vi tog en skrittpaus medan ångan sprutade ut ur öronen på mig.... och när jag tog tygeln igen var det en helt annan häst! Mjuk, lätt på hjälperna, stora sviktande, reglerbara steg, lätt åt sidan, lätt tillbaka.

 

Resten av passet var han hur villig som helst.

 

Begriper fortfarande inte riktigt vad som hände, men både han och jag var hur nöjda och glada som helst efteråt, kanske var det helt enkelt så att vi har tagit oss ytterligare en bit framåt i ledare - häst relationen? Vet inte, men hursomhelst är jag väldigt glad för min fina häst.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sylvia Berglund » ibland stannar tiden till:  ”HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besö..”

  • Chief Eli Dodoru » TANTKALAS:  ”Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... ..”

  • Linda » tidsoptimist......:  ”riktigt fin blomster dekoration! www.hanssonlinda.blogspot.com”

  • Anna » Att gå på tygeln:  ”Tyvärr måste man ofta ta upp de i den formen för att få bra poäng på tävling. Fö..”

  • Ingela » Att gå på tygeln:  ”Amen!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-